Voorwoord 2016

Toen het stof van het 2e lustrum neergedaald was (halverwege augustus) en iedereen weer bij bewustzijn kwam, was daar onmiddellijk weer het nieuwe EARP genootschap dat klaar stond om de eerste stap naar het 3e lustrum te gaan zetten; het ‘acta non verba!’ was weer op ieders lippen. EARP XI had allang weer genoeg van die ellendige vakantie, dat wekenlang zonder snijzaal en preparaten doelloos door het leven gaan…almaar zoekend naar de ultieme vervulling van hun droom: nog meer weten en begrijpen van het prachtige bouwplan van het menselijk lichaam!

En natuurlijk het gemis van de ‘ EARP feel’: de collegialiteit en de kameraadschap van dit illustere genootschap…. met andere woorden: als de sodemieter weer uit alle uithoeken van de wereld, van de bergen en de stranden van tropische eilanden terug naar Rotterdam, naar de snijzaal en weer aan de slag!

Dit jaar werd de traditionele 1e wetenschappelijk vergadering van het nieuwe EARPjaar weer, zoals het hoort en ook bedoeld was, gehouden rond de magische interactie tussen gerst, hop en het belgische trappistenklooster. Naast lezingen en voordrachten op hoog niveau is op gepaste wijze in intensieve ‘mouth-on workshops’ gewerkt aan de practische aspecten van bovengenoemde interactie. Vorige jaren zijn andere interacties getest, maar men kwam toch tot de conclusie dat niet alle vernieuwing een verbetering was, dat de grondlegger van deze 1e wetenschappelijke vergadering, dr. Taverne, geëerd moest worden en dat men terug moest keren naar de oorspronkelijke opzet.

Ook dit jaar zal een sensationele openingslezing gehouden worden: dr Micha Holla zal laten zien dat wij vanaf het begin gelijk gehad hebben door het ene jaar bij ‘extremiteiten’ de bovenste extremiteit te behandelen en het andere jaar de onderste extremiteit: het maakt volgens hem namelijk gewoon niks uit…het is eigenlijk allemaal één pot anatomisch nat. Hoe en wat? Dr. Holla gaat het ons uitleggen! Ook wordt er een traditie gebroken dit jaar. Vorig jaar waren er grootse plannen om EARP Urogenitaal in het leven te roepen en het onderdeel werd zelfs al, megalomaan als wij zijn, groots aangekondigd in het voorwoord van de vorige EARP handleiding…maar traditiegetrouw wordt zo’n plan dan natuurlijk nooit uitgevoerd. Echter nu, brekend met alle conventies, zal er gewoon wel een EARP UG aan het firmament verschijnen…een firmament dat al jaren schittert door de aanwezigheid van Thoracista’s: Tanja*, Maxime , Amber, Selin Marta en Ruben. Deze groep maakt duidelijk dat EARP vooroploopt in het thema van de diversiteit. In tegenstelling tot het ErasmusMC is hier het merendeel van de topfuncties bezet door dames!

Ten tweede door ‘les Abdominables’: Boris, Job, Joep, Yoram, Marloes en Laura. Lui, jullie hebben de verantwoordelijkheid om het geliefde onderwerp van zowel prof. Lange als mijzelf zo enthousiast te brengen bij de tweedejaars dat zij dit jaar niet zullen weten dat er iets anders is dan de buikorganen en hun doorbloeding.

Ten derde door de Capita et Cervicalia: Max, Floris, Marit en Irene: Dit jaar is er een team van 4 personen (2 heeren en 2 dames) ipv 6…bij Hoofd-Hals zegt men: waarom de eeuwige roem en dankbaarheid van de 3e jaars delen met 6 als het met 4 ook kan? Per persoon is er dan voor ons meer aandacht van de jongens en meisjes van het 3e jaar!

De Extremista’s zullen aangevoerd worden door: Jip, Gijs, Pim, Pieter, Esfo en Sabine. Vijf heeren, op het rechte pad gehouden door de koningin van de planning en de organisatie. Deze mannen en vrouw gaan de prachtige onderste extremiteiten bestuderen, om zowel in de snijzaal als in de sportschool de ideale kuitlijn te kunnen definieren.

De groep Uro-Genialen bestaat uit: Bram, Thomas, Kalijn en Tamara: ook twee dames en twee heeren…en dat komt natuurlijk omdat er een wereld van verschil is tussen het vrouwelijk en het mannelijk bekken…zowel qua vorm als qua functie. Dat laatste zal vooral op dansvloer worden bestudeerd.

Waarde toekomstige Leden en Ledinnen van het Illustere EARP genootschap, U zult gaan genieten van het ultieme onderwijsfeestje dat EARP heet. In 8 weken wordt U door de bovengenoemde tutoren en assistenten omgevormd van onwetende, ietwat inerte en sullige student met een onbedorven kinderziel, tot een volwassen en stralend lid van de EARP gemeenschap. ‘You will never know what hit you’ en Uw leven zal nooit meer hetzelfde zijn na de EARP XI experience. Welkom!

Rotterdam, februari 2016

prof. dr. Gert-Jan Kleinrensink en prof. dr. Johan Lange